Civilizáció,evolúció

2010.02.17. 01:11

Válaszd az életet. Válaszd a munkát. Válaszd a karriert. Válaszd a rohadt nagy tévét...... Akár ez is lehetne sokak mottója. Az ismerős mondatok talán sokak fülében csengnek. Én ingább minden egoizmustól mentesen, gondolkodás nélkül választom az ideglelést hogy önmagam leszek. Nem kívánok megfelelni mások álltal támasztott ideáloknak mint megannyi tizenéves, ország és világszerte.
A fentebb olvasható sorok ellenére nem akarok az áldozati bárány szerepében tetszelegni. Önmagam akarok lenni. Mindenkiben szunnyad a maga, hamisítatlan egyénisége, de sokan képesek ezt vásárra vinni és inkább a trendeknek kívánnak megfelelni. A trendeknek pedig idővel fanatikus követői lesznek.......ha pedig az adott szokásvilág változik mindenki kispapagáj módjára követi. Ebből jönnek létre a "műemberek" akik csak a csordaszellemnek tudnak engedelmeskedni. Talán egy cseppet élesnek hangzik a kritika, de szerintem ez így van a mai világban. Sajnálattal látom. Valahogy azonban kiváncsi vagyok mi lesz ezekből az emberekből 5-10 vagy akár 20 év múlva. Milyen emberek lesznek, hova jutnak?? Persze a világ változik így idővel lehet hogy ez a "szokás" elveszti hatalmát.
Sokszor Bp.-n az utcán sétálva meg-megpillant az ember egy két kifejezetten "furcsa" teremtést. Természetesen a furcsát jó értelemben értem. Ezeket az illetőket sokszor jól megjegyzem maganak. Lehet egyeseknek ez a célja. De néhányak pusztán a megjelenésükkel jól bevésődnek az emlékeim közé. Van jópár ilyen ismerősöm is akik hasonlóan a fent említett személyekhez, elég maradanóak voltak számomra. Az ilyen embereket kedvelem. Nem szeretem a szürke hétköznapokat élőket, akik csak beleolvadnak a környezetükben és sodródnak az árral, mintha egy gyors folyón utaznának. Azonban amint azt tudjuk a természet változatossága nem ismer határt, ennek megfelelően minden lehetséges!!......

A bejegyzés trackback címe:

https://szentencia.blog.hu/api/trackback/id/tr361765160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása